Autoropa - FerrariAutoropa - MaseratiAutoropa - BentleyAutoropa - Ferrari - Maserati - Bentley
PROVKÖR GHIBLI IDAG!
MASERATI DEALERSITE
GHIBLI
QUATTROPORTE
GRANTURISMO MC STRADALE
GRANTURISMO S
GRANTURISMO
GRANCABRIO
LEVANTE
MASTER MASERATI
Auktoriserad service
Mercedes-Benz, Jaguar och Land Rover Auktoriserad Service
Kontakta oss direkt
Tel. +46 40 43 70 00

info@autoropa.se
Nyheter
Autoropa söker servicerådgivare – Placering Stockholm
En ny spännande framtid för Ferrari i Skandinavien
Jaguar och Land Rover Serviceerbjudande
Mercedes-Benz Serviceerbjudande
Autoropa samarbetar med Nautic Care i Stockholm
Autoropa Racing Days 2019 - Tack för i år!
TACK - Autoropa Racing Days 2018
Nürburgring till våren? Häng med Scuderia Hanset!
  Facebook Instagram YouTube
Om GranTurismo S
Maserati GranTurismo S

Det är lätt att bli förförd av Granturismo S bara genom att sätta sig i bilen. Maserati är som vanligt mästare på materialkombinationer som kommunicerar med alla sinnen. Ögonen gillar vad de ser. Händerna gillar vad de känner. Näsan gillar dofterna.

Naturligt exklusiva material. Alcantara och läder från Poltrona Frau i stolarna. Kolfiberinlägg i panelerna. Extrem sportigt och samtidigt mycket elegant. Instrumentering och reglage är centralt placerade. Körställningen perfekt. Dags att utforska!

Min blick fastnar på en röd knapp med texten ”Sport”. Ett snabbt tryck och lite tyngd på gaspedalen avslöjar vad den är till för. Ett helt osannolikt ljud studsar mellan husväggarna och jag känner hur nackhåren reser sig. Allt omkring mig stannar upp för ett ögonblick. Hur kan något som är avsett att användas till vardags på vanliga vägar låta så här? De stora ovala avgasrören ser mer ut som något som brukar sticka upp ur en orgel i en italiensk katedral. Ur dem tutar ett aggressivt brölande som inte går att jämföra med något annat. Det här gillar jag!

Den akustiska upplevelsen förstärker de känslor som mina övriga sinnen brottas med. Fingrarna som frenetiskt arbetar med de stora växelpaddlarna hinner knappt med. Växellådan är så snabb i MC SHIFT läget att en otränad förare behöver tid för att förstå vad som händer. 100 millisekunder, och allt som du har lärt dig om hur en växellåda fungerar kan du glömma. Här händer allt på en och samma gång. Ingen koppling som skall trampas ner, växel som skall krånglas i och koppling som skall släppas upp igen innan man kan rulla vidare. Smack,smack,smack. 440 hk och 490 Nm slussas från motor till bakhjul blixtsnabbt och elegant. Fullständigt kontrollerat och utan kraftförluster förflyttas Granturismo S från 0-100 på 4,9 sekunder och hela vägen upp till 295 km/h. Sexkolvsok från Brembo och 360mm dual-cast bromsskivor håller måttet även under riktigt hård behandling. Tur är väl det för när jag lägger i sexans växel visar hastighetsmätaren en bra bit över tillåten hastighet. Sagolikt!! En svettdroppe letar sig fram i pannan. Adrenalinnivån är på topp och kroppen skriker efter mer. Den här bilen är rent beroendeframkallande.

Stillastående ser Granturismo S lika grym ut som den känns i aktion. Ett antal välbalanserade knep ger Granturismo S en kraftfullt och sportig framtoning. Svarta lykthus och svart grill, 20” hjul tillsammans med några subtila aerodynamiska tillägg och Granturismo S blir nästan diaboliskt lockande. Vackra kusinen Granturismo ser otroligt elegant och sober ut jämfört med detta. Det är nog precis det som Maserati eftersträvar - Beauty or the Beast. Vilken känsla passar dig?

För mer information, konfigurator och gallerier gå till Autoropa Maserati Dealersite här.

Autoropa
Autoropa
Autoropa
© 2002-2019 Autoropa AB   |   Webbplatspolicy   |   Hållbarhetsrapport  |   Produced by: dcg.design in 2002 Facebook YouTube Instagram